Akupunktur Ordet akupunktur kommer av de latinske ordene acus, som betyr nål/spiss, og punktur, som betyr punktere/stikke. Akupunktur har eksistert som behandlingsmetode i over 2000 år. I Norge er akupunktur en anerkjent og mye brukt behandlingsform både i medisinske miljøer og i den generelle befolkningen. (Norheim 2005, Salomonsen 2003).

Kinesisk medisin ser på kroppen som en helhet, med vitale organ og energibaner (meridianer) som binder de sammen. I dette kretsløpet skal energien (qi) flyte fritt og harmonisk for å opprettholde god helse. Ved å bruke nåler i spesifikke akupunkturpunkter på kroppen, påvirker vi Qi (energien). Riktig punktvalg, teknikk og punktsammensetning vil gi bevegelse og løse opp stagnasjoner. På denne måten vil akupunktur kunne bidra til balanse og fremme helse.

 

Akupunktur kan benyttes både ved akutte og kroniske tilstander.


Les mer om akupunktur og hvordan behandlingen utføres her.


 
 

Massasjeterapi

Massasje er en behandlingsform som brukes både forebyggende og rehabiliterende, for å løse opp spenninger og bedre sirkulajson i muskulatur, bindevev og ledd. Ved hjelp av ulike massasjeteknikker kan muskelknuter og triggerpunkter løses opp, noe som vil gi smertelindring og økt bevegelse. Musklene blir mykere og mer elastiske og massasjen gir en deilig følelse av velvære.

 

Massasje brukes ofte ved stress og muskelspenninger, stivhet og innskrenket bevegelse av muskler og ledd, triggerpunkt og muskelknuter, ømhet og smerter i muskulatur, for å unngå slitasjeskade, som et ledd i rehablitering etter operasjon eller skade.

 
 

Kopping er en veletablert behandlingsform innenfor både vestlige og østlige kulturer. Behandlingen brukes for å bedre sirkulasjonen i muskulatur og bindevev. Stagnasjon i muskler eller annet vev kan gi smerte eller ubehag, og hemme bevegelse.


Kopping går ut på sette vakuumkopper på huden. Huden suges opp inne i koppen og oksygenrikt blod strømmer til området. Blodsirkulasjonen øker og friskt blod tilføres.


Kopping kan utføres lett, middels og hardt, avhengig av pasientens ønske og tilstand og oppleves som en massasje. Teknikken regulerer sirkulajsonen, åpner porene og drenerer væske som har hopet seg opp


Behandlingen kan utføres alene eller sammen med massasje eller akupunktur.